Sådan spotter du det gode vintage-fund

Vintage shopping er for mange, en hurtig vej til at få et personligt og unikt udtryk. For når du tropper op i dit fedeste vintage-kluns, er det sjældent du møder nogen, der har det samme på som dig. Men nogle gange kan der også være langt mellem de rigtig gode ting – så hvordan kan du blive bedre til at spotte de bedste sager?

Brug dit falkeblik

Alt afhængigt af hvor du leder henne, kan der være stor forskel på om de rigtig gode sager er synlige eller ej. Så hvordan lærer du at spotte de bedste ting lynhurtigt? Det kræver naturligvis en smule øvelse. 

Men et godt sted at starte er ved at kigge på tøjets stand og materiale. Vintage er ofte produceret i bedre materialer end vi er vant til i dag – så når du først har lært at spotte de lækre sager, kan det være du får en vintage Chanel taske, som du eller før ville have overset.

Med nål og tråd

Vi er vant til at tøj ikke holder særlig længe, og vi kan nemt skifte det ud og købe nyt efter behov. Så når man står overfor et en flot vintagekjole med et hul, eller en løs syning, kan man hurtigt springe den over til fordel for noget andet. 

Men lærer du hvordan du reparerer dit tøj med nål og tråd, har du også et kæmpe forspring i forhold til de andre vintage-jægere der ikke tør give sig i kast med projektet.